Založiť webovú stránku alebo eShop
aktualizované: 28.09.2017 11:33:00

Asociácia výchovných poradcov

Od 1.7.2017 sú v platnosti profesijné štandardy pre výchovného poradcu a kariérového poradcu. Čítali ste ich ? Bližšie info v Aktualitách.

Pripravili sme pre vás priestor pre odbornú literatúru, vaše záverečné práce, články, recenzie, zborníky a projekty.

Svoje príspevky do tejto sekcie zasielajte na asociaciavp@gmail.com

Radi by sme Vás informovali aj o  elektronickom časopise Kariérové poradenstvo v teórii a praxi (www.saaic.sk/casopiskp.html). Témou najbližšieho čísla bude kariérové poradenstvo v tranzitných obdobiach kariérového vývinu, t. j. pri prechode zo školy do školy či zo školy do práce (i naopak), zo zamestnania do zamestnania, z obdobia nezamestnanosti do zamestnania, z obdobia ekonomickej aktivity do odbobia ekonomickej neaktivity a pod.

1.Výchovný poradca na školách v súčasnosti   Trnava      /zborník/

Příručka k vobě povolání, aneb, co by měl znát výchovný poradce na základní škole

Titulni strana

Odkazy na najnovsie produkty centra Euroguidance, ktore je sucastou Slovenskej akademickej asociacie pre medzinarodnu spolupracu SAAIC:

-        zbornik z posledneho Cross Border seminara, ktory sa konal v dnoch 9. – 10. 6. 2015 v Retzi, Rakusko, a ktoremu predchadzal „field visit“ 8. 6. v Brne – zbornik (v anglictine) obsahuje tzv. National Surveys na temu seminara, ktorou bolo „prekracovanie hranic v poradenstve“ a vsetky prispevky, ktore odzneli na workshopoch; kedze islo o jubilejny, 10. rocnik tohto podujatia (organizuje sa od r. 2005), sucastou zbornika su aj kratke reminiscencie na predchadzajuce rocniky, najdete tam vsak aj vypovede zastupcov centier Euroguidance z Ciech, Rakuska a Slovenska, ktore sa na organizovani CBS 2015 spolocne podielali; centrum Euroguidance pripravuje aj slovensky preklad tohto zbornika, v priebehu najblizsich dni bude k dispozicii vyber niektorych prispevkov, koncom 1. polroka bude vsak na nasej stranke k dispozicii uplna verzia zbornika CBS 2015;

-        zborniky zo sutaze NARODNA CENA KARIEROVEHO PORADENSTVA 2015 organizovanej v uzkej spolupraci centier Euroguidance SK a CZ, ale v oboch republikach samostatne: zbornik zo sutaze na Slovensku a zbornik zo sutaze v Ceskej republike;

-        aktualizovali sme elektronicku publikaciu KOMPAS MARCA POLA;

-        posledne cislo e-casopisu KARIEROVE PORADENSTVO V TEORII A PRAXI, roc. 4, c. 8, je tematicky venovane nedavno ukoncenym projektom relevantnym z hladiska karieroveho poradenstva, na takmer 80 stranach vsak najdete aj ine zaujimave a podnetne prispevky – radi by sme upozornili najma na preklad studie prof. Tristrama Hooleyho a Vanessy Dodd (iCeGS) „Ekonomicke prinosy karieroveho poradenstva“, ci preklad vyhlasenia Cedefop „Karierove poradenstvo v nestabilnych casoch“;

-        pripajame aj aktualne cislo informacneho Bulletinu Euroguidance 2/2015, v ktorom prinasame informacie o aktualnom diani v oblasti karieroveho poradenstva tak u nas, ako aj v blizsom ci vzdialenejsom zahranici;

-        zverejnili sme prezentacie zo seminara „Kam kraca teoria a prax karieroveho poradenstva“, ktory sa v rezii centra Euroguidance uskutocnil 29. 10. 2015 v Ziline.

Na stranke centra Euroguidance www.saaic.sk/euroguidance v casti Servis poradcom, resp. v Kniznici najdete aj dalsie publikacie z nasej produkcie.